Zablistajte za Noć vještica 2015.!

Približava se Noć vještica, i čak i ako vam to ništa ne znači, čak i ako ste se zadnji put sezonski kostimirali za fašnik u osnovnoj školi, ovo je sjajna godina da i vi sudjelujete. Ovog 31.10. zablistajte u pravom Halloween stilu i utjerajte strah u kosti prijateljima i prolaznicima!

Kako? Imamo nekoliko dobrih prijedloga.

pticekojedijeletekst

NINO RASPUDIĆ

Ušetajte u omiljeni kafić zamaskirani u ovog markantnog docenta i zabacite jedan kraj šala preko ramena. Priđite svojim prijateljima koji ništa ne sumnjaju uz riječi “Željka Markić je sjajna žena”. Dok glupavo trepću i pogledavaju se, dodajte “I inače, ozbiljan faktor na koji bih tipovao kao na važan budući segment hrvatske politike je ekipa oko udruge ‘U ime obitelji’”. Nastavite s ekspozeom, a ako itko reagira, fiksirajte ih pogledom, podignite bradu i počnite recitirati Danteov Pakao, na talijanskom. Izdržite što dulje – odlično ćete se zabaviti, a zamislite tek njihovo olakšanje kad shvate da niste Nino Raspudić!

nino

BRANITELJSKI ŠATOR

Ova je ideja već pomalo passé, ali njen je potencijal i dalje ogroman. Zamislite scenu: voljena osoba (roditelj, ljubavnik, partner) stiže doma iscrpljena nakon više sati prekarnog rada. Pali svjetlo, odlaže stvari i svlači kaput, maštajući o tuširanju i toplom obroku, kad – ODJEDNOM – nasred dnevne sobe ugleda legendarni šator i njegove stanovnike! Uz prigušeni vrisak, tetura nekoliko koraka unazad. Promatrajući sve iz šatora, uživat ćete u njenom mrtvački blijedom licu, bar dok ne shvati da je šator mnogo manji nego što bi trebao biti. Kad se počne približavati, iskočite iz šatora i viknite “Oba će pasti!”. Oh, kako ćete se smijati!

šator

TOMO HORVATINČIĆ

Živite jednu večer kao ovaj uspješni bon vivant, poslovni čovjek i slučajni ubojica. Nek prolaznike prožima jeza dok klizite pločnikom, no – ne zaboravite – bit ćete strašniji ako to činite uz more! Nećete se moći previše razmahati jer su vam resursi ograničeni, ali i sitnice se broje – naručite čašu vina, smrskajte je u rukama i poručite konobarici da ćete je tužiti za 25 000 kuna. Neprocjenjivo!

tomo

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

Zamislite lica svojih prijatelja kad im na vrata pokuca predsjednica Republike Hrvatske! Ti bijednici neće znati što ih je snašlo! Raširite ruke u prijateljskoj gesti i kimnite glavom uz riječi „Svi ste vi moji“. Pustite ih da stoje i ne znaju što napraviti sa svojim rukama, poput skupine merkata, i nastavite se ponašati predsjednički. Ovisno o preferencama i mogućnostima, mogli biste početi zamatati najbližu fotelju u bodljikavu žicu ili prionuti na zidanje – zazidajte im, primjerice, prozor! Obavezno stavite status na Facebook. Možda će ih užas paralizirati, ali prasnut će u divlji smijeh kad im otkrijete da ste to samo vi!

kolinda

MARIJAN HANŽEKOVIĆ

Pojavite se nonšalantno. Izvucite rupčić iz džepa i obrišite naočale uz mali osmijeh. Nek vaš pogled prošeće prostorijom poput blage ljetne kiše. Okrenite se prema grupi ljudi u blizini i recite: „Ja moćan? Molim vas! Pa ja sam tek običan odvjetnik“. Zagrabite šaku čipsa od paprike. „Radim da bih si mogao priuštiti skupljanje umjetnosti. Uživanje u lijepom, to je ono čemu se čovjek okreće da bi odmorio dušu“. Stavite čips u usta i skromno hruskajte. „Glupost je to da sam najbolji odvjetnik. Ja sam tek marljivi radnik koji je sanjao da će biti slikar“, dodajte tiho i nježno se zacrvenite. Zatim produžite do najmračnijeg dijela prostorije i promatrajte ih iz sjene, razotkrivajući se tek na kraju noći. Kako će odahnuti!

hanz

ČLAN SLAVONSKE SOKOLSKE GARDE

Želite li zaista lediti krv u žilama, toplo preporučujemo masku pripadnika Slavonske sokolske garde! Kao pravi sportaši, naoružajte se energetskim napitcima i pločicama sezama te navucite na sebe malu crnu uniformu. Prije izlaska uvježbajte korake. Stupajte samouvjereno ulicama koje vode do ciljanog tuluma, dok izlozi reflektiraju vašu pojavu uz nijemi krik, kao u mrtvom srcu svemira. Ako ste posebno hrabri i ne bojite se za svoju besmrtnu dušu, možete utjeloviti čak i vrhovnika garde, g. B. Glavaša. Kad stignete uz povik „ZA SVOJ DOM!“, razbježat će se kao stjenice na svjetlu. Maestralno!

garda

NJIHOVA HRVATSKA BUDUĆNOST

Prišuljajte se svojim blesavim prijateljima odjeveni od glave do pete u crno. Dok hodaju gradom u potrazi za mjestom na kojem će potrošiti noć i zbijaju osrednje šale, nečujno ih pratite i šaptom recitirajte svoj slobodni prijevod druge strofe pjesme „Grad“ Konstantina Kavafisa:

„Nećeš pronaći novu zemlju, naći drugu obalu.
Ovaj grad će te zauvijek pratiti.
Hodat ćeš istim ulicama, ostarjeti
u istom susjedstvu, posijediti u istim ovim kućama.
Uvijek ćeš završiti u ovom gradu. Ne nadaj se stvarima drugdje:
nema za tebe broda, nema puta.
Kao što si protratio svoj život ovdje, u ovom kutku,
protratio si ga na čitavoj Zemlji.“

Ne prestajte recitirati kad se počnu uplašeno osvrtati. Ne prestajte ni kad počnu plakati.

zauvijek

pticekojedijeletekst

Ovo su, dakle, tek neki prijedlozi, ali vidite i sami da je vrelo ideja nepresušno – pustite mašti na volju i uživajte! Sretna vam Noć vještica!

Komentari
  1. Karolina
  2. Kristina
Ne dajte se gadovima, Offred i Grace!
#YouToo
Feminizam i socijalizam: kritička povijest
Obiteljski zakon, RANT EDITION
Jill Soloway: pomicanje granica roda i žanra
Ne dajte se gadovima, Offred i Grace!
Angelizacija puka
Povratak “Twin Peaksa”: 10.-18. epizoda
Ne dajte se gadovima, Offred i Grace!
Long Black Dick 24
Ljubav u doba socijalizma i ostale queer romanse Sarah Waters
Dobar savjet zlata vrijedi: priručnici za roditelje u teoriji i praksi
Tko zna bolje od mame: savjetodavni priručnici i majčinstvo
Feministička trudnoća u devet crtica
Dobar savjet zlata vrijedi: priručnici za roditelje u teoriji i praksi
Potraži ženu u jugoslavenskom socijalizmu
Bruna Eshil: “Okovani Anti-Rometej”
Koji je plejboj pravi za tebe: Dikan Radeljak, James Bond, Jabba the Hutt ili Ramsey Bolton?
GLAZBENI LEKSIKON: I Bet On Losing Dogs
Makeup savjeti za naredno političko razdoblje
Pain babes: o queer djevojaštvu s invaliditetom
Postajanje ženom, postajanje autoricom
Djevojaštvo u teen seriji “SKAM”
Yass, Queen – ohrabrivanje djevojaštva u “Broad Cityju”
Zlostavljanje s rokom trajanja
Koji je plejboj pravi za tebe: Dikan Radeljak, James Bond, Jabba the Hutt ili Ramsey Bolton?
Šteta što je kurva
Sitni, nebitni, zlonamjerni
Bebe devedesetih i Mimi Mercedez
Sitni, nebitni, zlonamjerni
Feministkinje i laž o velikom pank drugarstvu
Courtney Love: zauvijek luda kuja
Transrodne žene su žene
O ženskoj šutnji i prešućivanju
Tamni poljubac paranormalnih ljubića
Monster girl
“Cosmo” i četvrti val feminizma
Ljeto u Černobilu
Neka počne zlatno doba
Savršena žrtva