Makeup savjeti za naredno političko razdoblje

Stigla su, opet, vremena kojima smo se nadale, vremena u kojima je istaknuti našu ljupku ženstvenost od presudne važnosti. Kako nego ljepotom slaviti svoju domovinu i ostvariti onu vrhovnu zadaću – začeće hrvatstva u slatkom soku naše utrobe? Vrijeme je da, poput generala Glasnovića, suptilnost bacimo u vjetar i predamo se svom svetom usudu. Danas zato donosimo neke makeup trikove kojima ćete svima oko sebe poručiti: lijepa sam – Hrvatica sam!

pticekojedijeletekst

Look 1

Za početak isprobajte jednostavnu kombinaciju efektnog plavog sjenila, bijele olovke za oči i crvenog ruža; u bojama, jasno, hrvatske trobojnice. Sjenilo nanesite kistom u debelom sloju. Odaberite klasičnu crvenu boju poput MACove Russian Red (190 kn). S ovakvim lookom, vi jeste lijepa naša!

look-1

Look 2

Želite li pak naglasiti svoju kvalificiranost za majčinstvo, pokušajte šminkom proizvesti jake asocijacije na djecu i porod. Možda zvuči zahtjevno, ali isplatit će se: dobar makeup govori tisuću riječi. Na usne opet stavite neku crvenu nijansu, oči uokvirite seksi mačkastim tušem brenda Catrice (28 kn), a na ostatku se lica poigrajte s puderom, korektorom i rumenilom. Neka ta igra svjetla i sjene potencijalnim očevima pošalje subliminalnu poruku da ste ovdje i plodne.

look2

Look 3

Ali ne ostavljajte ipak sav teret interpretacije na svom (budućem) partneru. Vaše poruke ponekad trebaju biti efektne i nedvosmislene, poput gorućeg grma ili najezde skakavaca. Za sljedeći look potrebna vam je samo plava olovka za oči marke Bourjois (97 kn). Zvuči prejednostavno? Upravo će ta jednostavnost istaknuti čistoću i nevinost vaše duše!

look3

Look 4

Ako ste pomalo umjetnički tip, ovo bi mogao biti sjajan odabir za vas. Koristite bijelu olovku za oči, crvenu olovku za usne Essence (16 kn) te crveni ruž kako biste i licem odale vječni plam ljubavi za Hrvatsku koji gori u vašem srcu. Ne štedite na šminci – uvijek možete kupiti novi ruž, no biti Hrvatica neprocjenjivo je!

look-4

Look 5

Znate i same da ne postoji pogrešan trenutak za sjetiti se Domovinskog rata. Naoružajte se paletom sjenila zagasitih boja Max Factor (120 kn) i strpljenjem, te licem salutirajte hrvatskoj vojsci i njenim uspjesima jučer, danas i sutra. Rat je možda (?) gotov, ali vaše je lice prava pobjeda.

look5

Look 6

Ako se osjećate posebno zaneseno, pokažite koliko se veselite nadolazećem hrvatskom blagostanju koristeći svoje lice kao platno. Neka se ljepota iz unutrašnjosti vaše glave prenese na vanjštinu – podijelite s drugim Hrvaticama i Hrvatima svoju viziju savršenog svijeta! Čelo prije ukrašavanja namažite kvalitetnim primerom (Chanel, 379 kn), a na usne stavite prozirno sjajilo.

look-6

Look 7

Dosad možda niste ni znale da šminka može poslužiti još nečemu osim drastičnom poboljšanju vašeg izgleda – komunikaciji! Umjesto da gubite vrijeme na nepotrebno čavrljanje s drugim ženama dok obavljate svoje dnevne zadatke, lookom prenesite sve bitne informacije. Efikasno i efektno! Usne istaknite nenametljivom nude nijansom (Revlon, 89 kn).

look8

Look 8

I za kraj, evo jedne varijante za najhrabrije i prave vizionarke. Uzmite dvije crne maskare marke Essence (25 kn) te ih odlučnim i snažnim pokretima zabijte u oba oka. Osjetit ćete oštru bol i izgubiti vid, no to će biti mala žrtva za ovaj statement izgled s kojim nećete proći neprimijećeno. Ovaj look naglašava vašu spiritualnost, no ne zaboravlja istaknuti vaš seksipil. Ako vam se vid ne povrati, zapamtite: samo se hrvatskim srcem dobro vidi! Uživajte!

look-7

 

*Manjak obrva nije slučajan. I kad govori tek licem, žena ne treba biti previše glasna. Stoga ne budite napasne, budite suptilne: obrijte obrve!

Komentari
  1. Petra
  2. M
  3. Karolina
Ne dajte se gadovima, Offred i Grace!
#YouToo
Feminizam i socijalizam: kritička povijest
Obiteljski zakon, RANT EDITION
Jill Soloway: pomicanje granica roda i žanra
Ne dajte se gadovima, Offred i Grace!
Angelizacija puka
Povratak “Twin Peaksa”: 10.-18. epizoda
Ne dajte se gadovima, Offred i Grace!
Long Black Dick 24
Ljubav u doba socijalizma i ostale queer romanse Sarah Waters
Dobar savjet zlata vrijedi: priručnici za roditelje u teoriji i praksi
Tko zna bolje od mame: savjetodavni priručnici i majčinstvo
Feministička trudnoća u devet crtica
Dobar savjet zlata vrijedi: priručnici za roditelje u teoriji i praksi
Potraži ženu u jugoslavenskom socijalizmu
Bruna Eshil: “Okovani Anti-Rometej”
Koji je plejboj pravi za tebe: Dikan Radeljak, James Bond, Jabba the Hutt ili Ramsey Bolton?
GLAZBENI LEKSIKON: I Bet On Losing Dogs
Makeup savjeti za naredno političko razdoblje
Pain babes: o queer djevojaštvu s invaliditetom
Postajanje ženom, postajanje autoricom
Djevojaštvo u teen seriji “SKAM”
Yass, Queen – ohrabrivanje djevojaštva u “Broad Cityju”
Zlostavljanje s rokom trajanja
Koji je plejboj pravi za tebe: Dikan Radeljak, James Bond, Jabba the Hutt ili Ramsey Bolton?
Šteta što je kurva
Sitni, nebitni, zlonamjerni
Bebe devedesetih i Mimi Mercedez
Sitni, nebitni, zlonamjerni
Feministkinje i laž o velikom pank drugarstvu
Courtney Love: zauvijek luda kuja
Transrodne žene su žene
O ženskoj šutnji i prešućivanju
Tamni poljubac paranormalnih ljubića
Monster girl
“Cosmo” i četvrti val feminizma
Ljeto u Černobilu
Neka počne zlatno doba
Savršena žrtva